HIER Opgewekt

Datum
30 maart 2022
Locatie
Spant
Inloop vanaf
9:00 uur
Aanvang
09:30 uur
Einde
19:00 uur
Organisator
HIER Opgewekt
 
Meer informatie over de tickets volgt.
Adres
Spant
Doctor Abraham Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum
Toon locatie op Google Maps
Contactpersoon
Sigi van Driel - Simons
030 753 3100
Sigi.simons@windunie.nl
Site
https://www.hieropgewekt.nl/evenement-hier-opgewekt

Op woensdag 30 maart 2022 vindt de 10e editie van het Evenement HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. We komen dan eindelijk weer fysiek bij elkaar, in congrescentrum Spant in Bussum. Windunie is in 2022 wederom partner van Evenement HIER Opgewekt.

Evenement HIER Opgewekt is interessant voor lokale duurzame energie-initiatieven op het gebied van zon, wind en warmte. Van startende bewonersinitiatieven tot gevorderde coöperaties. Ook voor samenwerkingspartners van lokale initiatieven is het een waardevol event. Denk aan gemeenten, provincies, warmtebedrijven, energieleveranciers en serviceverleners.

Koning Willem-Alexander komt naar het evenement! Fantastisch dat hij de beweging van lokale energie-initiatieven steunt met zijn bezoek.

Windunie neemt deel aan twee sessies:

11:30u. – 12:30u.: Samenwerking tussen gemeenten, projectontwikkelaars en energiecoöperaties

Spreker(s): Ruud Schuurs (zelfstandig adviseur), Els Holsappel (NP RES), Thijs Wentink (HIER)

Lokaal eigendom van zonneparken en windmolens is makkelijker gezegd dan gedaan. Goed samenspel tussen gemeente, projectontwikkelaar en energie-initiatief is essentieel om een project van de grond te krijgen. Zonder gedeeld eigenaarschap en een duidelijke rolverdeling kom je er niet. Ook elkaar leren kennen, vertrouwen, en duidelijke afspraken maken zijn cruciaal. Maar hoe voer je daar het gesprek over? In deze interactieve sessie bedoeld voor energie-initiatieven, schuif je als initiatief aan tafel bij een projectontwikkelaar en gemeente. Je gaat in gesprek over de succesfactoren van samenwerken aan lokale duurzame energieprojecten.

Henk Werkman neemt namens Windunie deel aan een van de tafels.

Meer informatie >> 

15:30u. – 16:30u.: Partnersessie | Successen en uitdagingen bij de maatschappelijke tender voor Parkstad-Zuid

Spreker(s): Wim Fleuren (De Omslag), Bjorn Bos (Thinking Marketing/ Heerlen Duurzaam), Joost van der, Stappen (Schouwsmolen), Pascal Weijers (Windunie)

In deze sessie delen de samenwerkende coöperaties de successen en uitdagingen in de loop naar deze maatschappelijke tender en het winnen van de tender. Hoe zorg je voor vertrouwen? Hoe borg je de positie van lokaal eigenaarschap en energiecoöperaties? Hoe realiseer je je doelen door samenwerking?

Meer informatie >> 

Video en Podcast:

  • Pascal Weijers is terug te zien in een videoboodschap die onderdeel uitmaakt van een korte compilatie van reacties vanuit zowel energie-initiatieven als partners. Dit is onderdeel van het plenaire programma, waarbij een thema wordt ingeleid door een video compilatie.
  • Willem Verhaak wordt geïnterviewd voor de HIER Opgewekt Podcast, die op de dag zelf wordt opgenomen en later te beluisteren is op podcastapps (zoals Spotify en Apple Podcast) en op de https://www.hieropgewekt.nl/hier-opgewekt-podcast.

Inschrijven voor Evenement HIER Opgewekt

Het plenaire programma is gratis online te volgen. Hier moet je je wel voor inschrijven >> 

Wil je er fysiek bij zijn in Bussum en sessies volgen? Koop dan een kaart >>