R-Meetings: De gevolgen van druk op het elektriciteitsnet

Datum
21 januari 2021
Locatie
Online
Inloop vanaf
14.45 uur
Aanvang
15:00 uur
Einde
17:00 uur
Organisator
Windunie, Rabobank, Aeolian en Green Trust.
 
Gratis toegang via Zoom
Contactpersoon
Sigi van Driel - Simons
030 753 3100
Sigi.simons@windunie.nl

De capaciteit van het elektriciteitsnet staat onder druk. Dat komt omdat het energiesysteem anders wordt benut dan we gewend waren. De snelgroeiende vraag naar transportcapaciteit levert in delen van het land een wachtrij op van gebruikers, die niet allemaal tegelijk toegelaten kunnen worden op het net.

Daarnaast zetten we in de RES’en steeds meer in op energiesystemen: combinaties van windenergie, zonne-energie en energieopslag. De vraag tijdens deze bijeenkomst centraal staat is wat dit betekent voor ontwikkelaars van duurzame energieprojecten?

Moderator Weero Koster (Directeur Aeolian renewable advisory services/Bestuurder StAK Windpark Zeewolde) zorgt voor scherpe discussies met Sanne Tonneijck (onafhankelijk facilitator, projectleider en consultant energie transitie) en Dennis Schiricke (SemperPower) om antwoorden boven tafel te krijgen.

Meer informatie over het programma en aanvullende sprekers volgt nog.

R-Meetings online via Zoom

Zoom nog niet eerder hebt gebruikt? Test dan vooraf Zoom via https://zoom.us/test

Komt het live-moment niet uit? Bekijk deze R-Meeting dan later on demand.

U ontvangt de link voor deelname na inschrijving enkele dagen van tevoren. We beginnen stipt op tijd. Zorg dat u minmaal 5 minuten van tevoren inlogt, zodat u niets mist.

Nieuw in 2021: R-Masterclasses

Wilt u uw kennis over windenergie op land bijspijkeren op een effectieve manier? En wilt u in één dag tijd de nieuwste inzichten en ontwikkelingen binnen het werkveld krijgen? R-Meetings start in 2021 met een serie van 6 (online) masterclasses.

We doen dit in kleine groepen van maximaal 20 deelnemers, zodat we veel kennis kunnen delen en de masterclasses zo interactief mogelijk zijn. De serie start in januari 2021.

Korte R-Masterclasses enquete >>

Op de hoogte blijven van R-Meetings en R-Masterclasses?

Schrijf dan in op de R-Meetings nieuwsbrief, zodat je alle informatie over zowel de R-Meetings en de R-Masterclasses ontvangt.

Wilt u er zeker van zijn dat u de uitnodiging ontvangt? Schrijf dan in op de e-mail nieuwsbrief van R-Meetings.

Direct inschrijven >>