Samen werken aan duurzame energie in lokaal eigendom

Het succes van Windunie zit in ons gedreven team van experts op het gebied van duurzame energieprojecten én omdat wij een coöperatie zijn. Wij staan voor langdurige relaties met onze leden en opdrachtgevers.

  • Wilt u een zonne- of windproject ontwikkelen of exploiteren?
  • Meer weten over kansen in de Regionale Energie Strategieën?
Wat wij doen

Windunie: zon, wind en opslag

Windunie is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van duurzame energieprojecten in lokaal eigen­dom: zon, wind en opslag. We doen dit altijd samen met (agrarische) grondbezitters, lokale ondernemers, burgerinitiatieven,  energiecoöperaties en omwonenden.

Op die manier zorgen we voor profijt in de eigen regio. Wij gaan dus verder dan het streven naar 50% lokaal eigendom uit het Klimaatakkoord. Windunie zet zich in voor maximaal lokaal eigendom tot 90%.

Onze specialisten weten precies wat er nodig is om uw duurzame energieproject zoveel mogelijk in lokaal eigendom te realiseren. We heb­ben ervaren experts in huis met ruime kennis van omgevingsmanagement, haalbaarheidsonderzoeken, organisaties inrichten, vergunningen, subsidies, netaansluitingen, financieringen, stroomcontracten, aankoop van windturbines, bouwbegeleiding en exploitatie.

‘Samen werken aan duurzame energie in lokaal eigendom!’

Optimale stroomcontracten

Windunie is groot geworden met het succesvol bemiddelen van stroomcontracten. Voor grote en kleine windparken en voor gebundelde deelnemers. Wij regelen het voor u!

Wat wij doen
Cooperatie waterland is lid van cooperatie Windunie
Windunie zonneparken en windparken

Lid worden van Windunie

Windunieleden profiteren van de kracht van het collectief op het gebied belangenbehartiging, kennisdeling en rendement. En er zijn nog veel meer redenen om lid te worden!

Wat wij doen

Nieuws en persberichten

Agenda

Nieuws en persberichten

Else Noe SwifterwinT

Impact maken op grote schaal

Vakblad Wind en Zon interviewde projectleider Windunie Else Noë over haar visie op de versnelling van de energietransitie. Noë: “Met…

Ik wil meer weten
Windunie Enexis Windpark Streepland

Enexis COO Rutger van der Leeuw op bezoek bij Windpark Streepland

Rutger van der Leeuw, Chief Operating Officer en lid van Raad van Bestuur Enexis, heeft donderdag 28 april 2022 een…

Ik wil meer weten

Agenda

Jubileumfeest ‘Samenwerken geeft energie!’

Meer informatie

Ik heb een vraag