De coöperatie

Windunie is een coöperatie van windmolenaars, burgercoöperaties, eigenaren én initiatiefnemers van windparken. Met ruim 260 leden vertegenwoordigt Windunie de meerderheid van windmolens in lokaal eigendom. 

Met ruim 400 MW aan opgesteld vermogenHet opgesteld vermogen is het potentiële vermogen dat per uur kan worden opgewekt door de opwekkingsinstallatie. Dus een windmolen met een opgesteld vermogen van 2 Megawatt (MW) kan per uur maximaal 2 Megawattuur (2000 kWh) aan energie opwekken. produceren onze leden jaarlijks zo’n 700 GWh aan schone stroom: genoeg voor bijna 240.000 huishoudens. En Windunie groeit want de leden bouwen, ondersteund door onze projectleiders, nieuwe windparken met nog veel meer vermogen. En ook bestaande windmolens kunnen zich aansluiten bij Windunie.

Collectief belang

Windunie zorgt al vijftien jaar voor de beste stroomcontracten en komt op voor de belangen van de leden. Dankzij de coöperatie kunnen onze leden een beroep doen op advies van experts, kennis vergaren en uitwisselen, samenwerkingsprojecten aangaan en in elkaars projecten investeren. Ook bieden we mogelijkheden voor collectieve inkoop van bijvoorbeeld zonnepanelen. Daardoor produceren veel van onze leden niet alleen windenergie maar ook zonne-energie. Zo draagt Windunie bij aan meer schone energie en de ontwikkeling van de regionale economie.

U kunt hier alles vinden over de coöperatie en over ons lidmaatschap. Voor een snelle kennismaking, hieronder ons introductiefilmpje.