Onze leden

Windunie heeft zo’n 250 leden, wind- en zonproducenten, maar er zijn heel veel meer mensen betrokken bij de coöperatie. Sommige leden hebben een bestuur van wel 16 man en sommige leden zijn zelf weer een coöperatie. Daar zitten nog heel veel meer mensen achter.

Wat onze leden bindt, is dat ze duurzame energie opwekken en dat ze graag profiteren van alle voordelen die het collectief biedt. Of het nou gaat om samen stroom verkopen in de Windunie-Pool of om investeringskansen of om de professionele ondersteuning die de medewerkers op Utrechts kantoor bieden.

Diversiteit

Maar er zijn ook grote verschillen. Het ene lid is een 850 kW molen uit 1999 het andere lid vertegenwoordigt 33 windturbines die nog gebouwd moeten worden. Achter het ene lid zit een boerenfamilie, en achter het andere de Wageningse Universiteit dat diverse testparken onder z’n hoede heeft. En dan zijn er ook nog een paar burgercoöperaties lid. Zoals Coöperatie Windenergie Waterland bij Monnikendam en Zeeuwind in Zeeland. In beide gevallen heeft een groep burgers het initiatief tot de bouw van windmolens genomen, en ze hebben dat zelf bekostigd. Ze hebben zelfs al opgeschaald. Ook Dorpsmolen Reduzum zou graag willen opschalen, we hopen dat we daarbij kunnen helpen.

Waar zitten de Windunieleden?

Maak kennis met onze leden en zie waar alle windturbines staan op de Windunie-kaart. In een oogopslag ziet u dan ook ook waar wij bouwen aan meer duurzame energie.